Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

День пам`яті Героїв Крут 2024 – 106-річниця бою під Крутами

Дата: 29.01.2024 11:50
Кількість переглядів: 91

29 січня в Україні відзначають пам`ять Героїв Крут. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави.

Тоді, 106 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час у Бресті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 09 лютого 1918 року його підписали. Це перший мирний договір у Першій світовій війні. Його укладення означало фактичне визнання Української Народної Республіки як незалежної держави – сторони-підписанта.  

Бій під Крутами є символом патріотизму, стійкості і самопожертви української молоді в боротьбі за державність, адже в Крутах вирішувалася доля молодої української держави.

Із нагоди відзначення Дня пам`яті Героїв Крут у селищі Вільшанка відбулося покладання квітів до пам`ятного знаку «Молодим патріотам рідного краю, котрі в борні з іноземними поневолювачами, за свободу, незалежність і територіальну цілісність України поклали на вівтар перемоги найдорожче – ЖИТТЯ», Алеї пам`яті загиблих воїнів АТО та Дошки пам`яті загиблим воїнам-захисникам «Честь і Слава Героям України». Хвилиною мовчання присутніми вшановано пам`ять всіх, хто здобував та виборював незалежність, свободу та територіальну цілісність України.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь