Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи пов’язано питання отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з питанням реєстрації особи у центрі зайнятості?

Дата: 14.02.2024 13:25
Кількість переглядів: 13

Так, повязано (у частині, що стосується непрацюючих осіб працездатного віку).

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (далі – Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 250. Пунктом 10 Порядку передбачено, що державна соціальна допомога не призначається, якщо, серед іншого, у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, та не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не здобували освіти за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, не зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи. Однак існують винятки з цього правила, які прописані у Порядку.

Урядовою постановою від 26 січня 2024 р. № 94 “Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” внесено зміни до низки урядових рішень, у тому числі й до Порядку (постанова № 94 набрала чинності 1 лютого 2024 р., а зміни до Порядку наберуть чинності 1 березня 2024 р.).   

Зокрема визначено, що державна соціальна допомога може бути призначена на сім’ю, якщо у її складі  є кілька непрацюючих працездатних осіб. Такі особи на момент подання заяви на призначення допомоги повинні бути зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні або перебувати на обліку у центрі зайнятості як такі, що шукають роботу, зокрема для отримання ваучера на навчання, або протягом двох місяців з дня призначення допомоги здійснити заходи, що сприяють їх зайнятості (згідно з вимогами статті 4 Закону України “Про зайнятість населення”), шляхом працевлаштування/реєстрації як фізичної особи – підприємця/взяття на облік фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність/подання заяви для отримання допомоги на здобуття економічної самостійності/мікрогранту/гранту на створення або на розвиток власного бізнесу/ваучера на навчання, або зареєструватися в центрі зайнятості як безробітні, або стати на облік в центрі зайнятості як такі, що шукають роботу.

Якщо особа не здійснила заходи, що сприяють її зайнятості, або не зареєструвалася як безробітна чи не стала на облік у центрі зайнятості як така, що шукає роботу, протягом двох місяців з дня призначення допомоги, або знялася з обліку у центрі зайнятості, виплата допомоги припиняється з місяця, що настає після закінчення двомісячного строку.

Ознайомитися з повним текстом постанови № 94 можна на урядовій вебсторінці http://surl.li/pyiaq

Цікавить покрокова інструкція отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям? Переглянути її можна за посиланням http://surl.li/ftbox

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь