Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи зараховується до страхового стажу період участі безробітного в громадських роботах?

Дата: 14.02.2024 13:33
Кількість переглядів: 22

Так, зараховується.

Питання обчислення страхового стажу при призначенні допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Зокрема, статтею 21 цього Закону передбачено, що страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню на випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески у сумі не менш як мінімальний страховий внесок.

Статтею 31 Закону України “Про зайнятість населення” передбачено, що з особами, які беруть участь у громадських роботах, укладаються строкові трудові договори. Оплата праці таких осіб здійснюється за фактично виконану роботу у розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальний розмір заробітної плати. Відповідно до заробітної плати цих осіб здійснюється нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тож період участі безробітного у громадських роботах зараховується до страхового стажу. Це підтверджується також нормами пункту 13 Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 175, та пункту 8 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 735. При цьому слід враховувати, що період участі у громадських роботах зараховується до страхового стажу у разі наступної реєстрації особи як безробітної.  

Примітка. Ознайомитись з інформацією про громадські роботи можна на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/hbgwq

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь