Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівський РС №4 долучився до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 22.02.2024 15:12
Кількість переглядів: 46

Днями, персонал Голованівського  районного сектору № 4  філії  «Центру пробації» в Кіровоградській  області  долучився до вшанування Пам’яті Героїв Небесної Сотні. З метою національно-патріотичного виховання молоді з неповнолітнім суб’єктом пробації було відвідано виставку під гаслом «Герої не вмирають!» на базі Вільшанської селищної Публічної бібліотеки.

Працівники бібліотеки провели тематичний захід, в ході якого учасники більше дізналися про історичне підґрунтя запровадження вшанування цього трагічного дня. А саме: День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

У 2014 році, під час Революції Гідності, тисячі українців вийшли на Майдан, щоб виступити проти корупції та авторитаризму. Назва "Небесна Сотня" стала символом великої жертовності та боротьби за ідеали. 20 лютого 2014 року став чорним днем в історії України. Під час зіткнення між протестувальниками та силовиками у центрі Києва було вбито десятки мирних демонстрантів. Усього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». Їх величезна жертва не тільки зірвала плани режиму, але й стала спусковим гачком для подальших подій.

День Героїв Небесної Сотні став символом мужності та незламності українського народу. Кожен з тих, хто вистояв на Майдані, став героєм. 105 загиблим посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Щороку, в цей день сотні тисяч громадян приходять до пам'ятників та меморіалів, щоб вшанувати пам'ять загиблих та висловити подяку за їхню величну справу.

Загиблі учасники Небесної Сотні стали символами для наступних поколінь, надихаючи їх на боротьбу за свободу та гідність. Їх жертва не була марною, оскільки вона стала початком побудови нової, демократичної України. Ця дата нагадує всім нам про важливість віри у правду та гідність, незалежно від втрат і перешкод на шляху до свободи.   Герої не вмирають! Вони згори тримають небо над Україною! Боронимо своє, українське, свою волю і незалежність. І залишаємося відданими святій пам'яті героїв – борців за кожного з нас.

 

 

 

Оксана Степаненко

Голованівський районний сектор №4

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь