Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

З суб’єктом пробації проведено профілактичний захід на тему «Адміністративне правопорушення і адміністративна відповідальність».

Дата: 24.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 106

Днями, виконуючою обов’язки начальника Голованівського  районного сектору № 4  філії Державної установи  «Центр пробації» в Кіровоградській  області Оксаною Степаненко, спільно із  інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області молодшим лейтенантом поліції Вікторією Шевченко було проведено профілактичний захід  із суб’єктом пробації на тему «Адміністративне правопорушення і адміністративна відповідальність».

Оксана Леонідівна зазначила, що адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління, і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення настає, якщо ці порушення за своїм характером не тягнуть за собою відповідно до закону кримінальної відповідальності.

В свою чергу, Вікторія Сергіївна роз’яснила, що адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку. За вчинення адміністративних правопорушень можуть застосовуватись такі адміністративні стягнення:

1) попередження;

2) штраф;

3) оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення;

4) конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення; грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення;

5) позбавлення спеціального права, наданого даному громадянинові (права керування транспортними засобами, права полювання); позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю;

5-1) громадські роботи;

6) виправні роботи;

6-1) суспільно корисні роботи;

7) адміністративний арешт;

8) арешт з утриманням на гауптвахті.

Законами України може бути встановлено й інші, крім  вище зазначених види адміністративних стягнень.

Метою зустрічі було проведення профілактичної роботи із суб’єктами пробації та попередження  порушень законодавства України, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

 

 

Оксана Степаненко

Голованівський районний сектор №4

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь