Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чорнобиль. Трагедія. Пам`ять

Дата: 26.04.2024 11:34
Кількість переглядів: 24

26 квітня 1986 року одна з найскорботніших дат в історії нашого народу. Сьогодні Україна згадує тих, хто ціною власного здоров`я, а часом і життя, протистояв страшному лиху – Чорнобильській техногенно-екологічній катастрофі, якій не має аналогів серед усіх трагедій, яких зазнало людство на планеті, за масштабами забруднення довкілля та негативного впливу на здоров'я людей. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини, ще раз доводячи, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки.

З глибокою пошаною та вдячністю схиляємо голови перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС за те, що стали на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.

З нагоди Дня пам`яті Чорнобильської трагедії протягом 22 – 26 квітня на території Вільшанської селищної територіальної громади проведено ряд тематичних заходів у закладах культури.

Вільшанською селищною Публічною бібліотекою імені Лідії Горячко проведено годину-роздум «Чорнобиль – живий плач мертвої зони» та годину-шани «Чорнобильський слід на землі, в долонях, у душах, серцях…».  Учасниками заходів були учні Вільшанського ліцею селищної ради та відвідувачі бібліотеки.

Також у Вільшанській селищній Публічній бібліотеці імені Лідії Горячко та сільських бібліотеках-філіях діяли книжкові виставки «Чорнобиль. Трагедія. Пам`ять», де бажаючі мали змогу ознайомитися із книгами, написаними на документальній основі та на основі реальних подій, спогадів очевидців трагедії.

Вільшанським Центром українсько-болгарської культури селищної ради спільно із сільськими будинками культури організовано відео марафон «Трагедія Чорнобиля в нашій пам`яті».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь