Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулася позачергова п`ятдесят п`ята сесія селищної ради восьмого скликання

Дата: 26.04.2024 15:49
Кількість переглядів: 52

26 квітня 2024 року відбулася позачергова п`ятдесят п`ята сесія селищної ради восьмого скликання. Пленарне засідання сесії ради відповідно до статей 42, 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пройшло під головуванням секретаря селищної ради Сергія Пироженка. У роботі пленарного засідання сесії взяли участь 14 депутатів селищної ради, тому відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесію ради визнано повноважною.

Перед початком роботи пленарного засідання з нагоди Дня пам`яті Чорнобильської трагедії присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи.

На пленарному засіданні були присутні перший заступник селищного голови Сергій Бебик, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець, працівники окремих структурних підрозділів та виконавчих органів селищної ради, старости старостинських округів.

Терміновість зібрання виникла у зв’язку з потребою внесення змін до бюджету громади з метою надання допомоги Збройним Силам України за зверненням однієї із військових частин. Також сьогодні останній день щодо прийняття рішення про перейменування вулиць та провулків відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Порядком денним пленарного засідання позачергової п`ятдесят п`ятої сесії передбачалося 5 питань:

1. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки шляхом зміни цільового призначення земельної ділянки.

2. Про перейменування вулиць в населених пунктах Вільшанської селищної територіальної громади.

3. Про затвердження програми для кривдників на території Вільшанської селищної територіальної громади.

4. Про внесення змін до рішення селищної ради «Про бюджет Вільшанської селищної територіальної громади на 2024 рік» 1153100000 (код бюджету).

5. Про внесення змін до рішення селищної ради від 27.11.2020 року № 5 «Про затвердження структури виконавчих органів ради та їх загальної чисельності, утворення виконавчих органів».

З метою зміни цільового призначення земельної ділянки з «для створення громадських пасовищ» на  «для збереження та використання заказників, землі природно-заповідного фонду» заказника місцевого значення «Джерело», що знаходиться за межами с. Добре, прийнято рішення «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки шляхом зміни цільового призначення земельної ділянки».

З метою забезпечення розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статті затверджено Програму для кривдників на території Вільшанської селищної територіальної громади.

Прийнято рішення «Про внесення змін до рішення селищної ради від 22.12. 2023 року № 1116 «Про бюджет Вільшанської селищної територіальної громади на 2024 рік» 1153100000 (код бюджету), в якому передбачено збільшення доходів та видатків селищного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами; здійснено перерозподіл попередньо затверджених бюджетних призначень – із загального фонду до спеціального фонду з метою надання фінансової допомоги Збройним Силам України.

Внесено зміни до рішення селищної ради від 27.11.2020 року № 5 «Про затвердження структури виконавчих органів ради та їх загальної чисельності, утворення виконавчих органів».

На розгляд депутатів було представлено проект рішення «Про перейменування вулиць в населених пунктах Вільшанської селищної територіальної громади». За результатами  опрацьованих пропозицій від громадян комісією з перейменування об`єктів топоніміки (вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, скверів, бульварів тощо) та демонтажу пам’ятних знаків та пам’ятників у населених пунктах Вільшанської селищної територіальної громади було запропоновано перейменувати:

в смт Вільшанка:

- вулицю Гагаріна на вулицю Михайла Гавазова;

- вулицю Калєва на вулицю Лівобережна;

- вулицю 8-го Березня на вулицю Шовковична;

в селі Мала Вільшанка:

- вулицю 1 Травня на вулицю Затишна;

в селі Йосипівка:

- вулицю Першотравнева на вулицю Травнева;

в селі Чистопілля:

- вулицю Пархоменка на вулицю Центральна.

Після тривалого обговорення і дискусій при голосуванні даний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів. Тепер повноваження про перейменування вулиць відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» отримають голови обласних державних адміністрацій або особи, які здійснюють їхні повноваження.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь