Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації Детального плану частини території в адміністративних межах Вільшанської селищної територіальної громади за межами села Добрянка

Дата: 30.04.2024 16:15
Кількість переглядів: 84

Для запланованого об’єкта будівництва «Будівництво ставка з гідроспорудами за межами села Добрянка, на території Вільшанської селищної територіальної громади, Голованівського району, Кіровоградської області»

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та порядку, встановленому Постановою КМУ від 25 травня 2011 року № 555 «Про затвердження порядку проведення слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації на місцевому рівні», проект "Детальний план частини території в адміністративних межах Вільшанської селищної територіальної громади (за межами села Добрянка) Голованівського району Кіровоградської області)" розроблений Приватним підприємством «І-Експерт-Сервіс». Підставою для розроблення детального плану є рішення Вільшанської селищної ради від 19 травня 2023 року № 943 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території в адміністративних межах Вільшанської селищної територіальної громади (за межами села Добрянка)».

До складу проекту входять текстові (том 1. Пояснювальна записка, додатки та вихідні дані) та графічні матеріали.

Зміст Пояснювальної записки складається з вступної частини та чотирьох розділів:

Аналітична частина.

Обґрунтування проектних рішень.

Головні техніко-економічні показники.

Стратегія просторового розвитку території.

 

До графічних матеріалів відносяться:

Схема розташування території у планувальній структурі населеного пункту.

Схема сучасного використання території та схема існуючих планувальних обмежень у використанні земель М1:2000.

Проектний план та схема проектних обмежень у використанні земель. Схема транспортної мобільності та інфраструктури М1:2000.

План функціонального зонування території М1:2000.

 

Мета детального плану – обґрунтування можливості використання земельної ділянки для запланованого об’єкта будівництва «Будівництво ставка з гідроспорудами за межами села Добрянка, на території Вільшанської селищної територіальної громади, Голованівського району, Кіровоградської області».

Детальний план території розроблено згідно вимог чинного законодавства України. Основні техніко-економічні показники представлені в матеріалах проекту детального плану.                          

Необхідність виконання детального плану виникла через наявність змін у законодавчій та нормативній базі, принципових змін масштабів, напрямків та характеру розвитку складових населеного пункту, зміни в структурі господарського комплексу громади.

Детально ознайомитися з проектом можна в адміністративному приміщенні Вільшанської селищної ради за адресою: 26600, Кіровоградська область, Голованівський район, смт Вільшанка, вул. Центральна, № 40, в кабінеті начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, благоустрою, екології, природних ресурсів та надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету селищної ради (понеділок – четвер з 08.00 до 17.00, перерва з 12.00 до 13.00).

Пропозиції до вище зазначеного проекту подаються на ім’я селищного голови у письмовій формі з 01 травня 2024 року до 16 години 31 травня 2024 року за поштовою адресою: 26600, Кіровоградська область, Голованівський район, смт Вільшанка, вул. Центральна, № 40.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

 - повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

- представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

- народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції, подані особами не вказаними у зазначеному переліку, або подані після встановленого органом місцевого самоврядування строку, залишаються без розгляду. Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Надані громадськістю пропозиції підлягають реєстрації органом місцевого самоврядування (Відділ житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, благоустрою, екології, природних ресурсів та надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету селищної ради) та розглядаються розробником і замовником проектів містобудівної документації у місячний строк. За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

Громадські слухання з презентацією проекту «Детальний план частини території в адміністративних межах Вільшанської селищної територіальної громади (за межами села Добрянка) Голованівського району Кіровоградської області в разі поданих зауважень та пропозицій відбудуться 05 червня 2024  року о 10:00 годині в залі засідань Вільшанської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь