Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

У смт Вільшанка попрощалися із загиблим військовослужбовцем, Героєм – Сабодаш Юрієм Михайловичем

Дата: 09.07.2024 14:30
Кількість переглядів: 70

Сьогодні, 09 липня 2024 року, громада Вільшанщини провела в останню путь захисника, Героя, 49-річного Сабодаш Юрія Михайловича.

Юрій Михайлович народився 13 квітня 1975 року у селі Ємилівка, Голованівського району, Кіровоградської області. Згодом сім`я з маленьким Юрієм переїхала до Вільшанки, тут минуло його дитинство. Навчався в місцевій Вільшанській школі, де закінчив 9 класів. Потім у Голованівському професійно-технічному училищі, де здобув професію тракториста.

Жив спокійним, розміреним життям. Працював у сільськогосподарському підприємстві «Аврора» селища Вільшанка механізатором, згодом на молочно-товарній фермі дояром, пізніше – різноробочим. Юрій Михайлович не цурався роботи та намагався дати своїй родині все необхідне, був працьовитим, гарним господарем, а його щира душа, добре серце та «золоті руки» йому у цьому допомагали.

29 лютого 2024 року призваний на військову службу Голованівським РТЦК та СП.

Військову службу проходив на посаді старшого стрільця-оператора  механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини А4921 військової частини А1619.

26 червня 2024 року поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області, відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи військовий обов`язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність солдат Сабодаш Юрій Михайлович загинув.

У Юрія Михайловича залишилися мати, брат, сестра, дружина та троє дітей – доньки Катерина та Анна, син Денис.

Смерть Юрія Михайловича – це не тільки біль його родини, це біль усієї громади. Син, брат, чоловік, батько, друг та бойовий побратим, земляк. Він був людиною з великої літери – мав добру душу та чуйне серце, щирий та справедливий, завжди турбувався про рідних і близьких, про побратимів. Дивився на все з позитивом та оптимізмом. Таким він залишиться назавжди у нашій пам`яті.

Від імені жителів Вільшанської селищної територіальної громади, виконавчого комітету селищної ради та депутатського корпусу висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Вся Вільшанська селищна територіальна громада сумує разом з Вами. Нехай Господь Бог допомагає Вам перенести важкий біль втрати рідної людини.

Вічна пам'ять загиблому Захиснику України!

Вічна слава Герою, земляку – Юрію Михайловичу!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь