Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

11 Лютого, 2022 р., 10:25
Після відкриття ринку сільгоспземлі орендарю земельної ділянки приватної власності важливо розуміти, чи матиме він першочергове право на придбання у разі її продажу та що робити в разі його ігнорування.
11 Лютого, 2022 р., 10:24
У 2021 році користувачі понад 14,9 млн разів переглянули консультації, розміщені на платформі «WikiLegalAid». Це у 2,6 разів більше, ніж позаминулого року, коли кількість переглядів становила 5,6 млн. разів. «WikiLegalAid» – довідково-інформаційна платформа правових консультацій, що функціонує за принципом Вікіпедії та відкрита для вільного доступу громадян.
11 Лютого, 2022 р., 10:23
Досить часто до фахівців системи безоплатної правової допомоги звертаються особи, які стикнулися з проблемами реєстрації смерті на тимчасово окупованій території. Пані Наталія та пан Валерій були у шлюбі та проживали в м. Донецьк. У 2021 році чоловік помер. Оскільки він проживав на тимчасово окупованій території, то довідку про смерть та свідоцтво про смерть видали там.
11 Лютого, 2022 р., 10:21
При прийнятті на роботу або в процесі трудової діяльності працівник повинен проходити медичний огляд. Проте, не всі категорії працівників зобов’язані проходити обов’язкові медичні обстеження. В деяких випадках дані обстеження мають організувати роботодавці за власний рахунок.
11 Лютого, 2022 р., 10:20
Недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. Тому непорушними залишаються повага та вдячність до всіх матерів, а особливо тих жінок, які свідомо народжують, виховують та дають путівку в життя і більше дітям. Для відзначення таких матерів встановлений достроковий вихід на пенсію.
11 Лютого, 2022 р., 10:16
За три роки, що діє Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, 186 дітей вже отримали можливість виправити ситуацію, що сталася у зв’язку з вчиненням злочину, та розпочати нове життя – суд звільнив їх від кримінальної відповідальності. Потерпілі отримали відшкодування заподіяної шкоди. Ще 64 неповнолітні наразі очікують рішення суду.
11 Лютого, 2022 р., 10:15
Оформлення спадщини - одне з питань, з якими найчастіше звертаються до юристів. Особливо багато запитань постає, якщо в порядку спадкування набувається право власності на земельну ділянку.
11 Лютого, 2022 р., 10:14
Останнім часом Україну сколихнули масові повідомлення про замінування закладів освіти, торгових центрів та метрополітену. Від початку 2022 року правоохоронці зафіксували вже майже 200 таких повідомлень. Подібна інформація становить небезпеку не лише створюючи паніку у суспільстві, а й відволікаючи фахівців спеціалізованих служб від виконання важливої роботи, змушуючи кидати значні матеріальні та людські ресурси для перевірки такого повідомлення.
11 Лютого, 2022 р., 10:12
Пан Степан звернувся до Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Його історія непоодинока. Він одружився і разом з дружиною став жити у будинку її батьків в одному із сіл Сокальщини. За документами, одноосібною власницею будинку є дружина пана Степана. Однак стосунки у подружжя не склалися, і дружина звернулася до суду з позовом, у якому вимагала виселення на той час ще її законного чоловіка з будинку. Жінка мотивувала це тим, що спільне проживання з чоловіком стало нестерпним, а рішення суду про розлучення ще не було – справа перебувала на розгляді.
17 Січня, 2022 р., 10:53
Прийняття та оброблення повідомлень про випадки затримання осіб, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по всій Україні буде здійснюватися двома регіональними центрами у Чернівецькій та Тернопільській областях. Таке рішення ухвалене за підсумками реалізації пілотного проєкту, який розпочався з 1 жовтня у п’яти областях. Зміни відбудуться поетапно – з 1 січня територія дії пілотного проєкту буде поширена на 10 областей, а з 1 лютого – на всю територію України за винятком Києва. Крім того, аналогічно централізовано будуть опрацьовуватися постанови/ухвали про залучення захисника для здійснення захисту, які надійдуть у неробочий та нічний час, вихідні та святкові дні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь