Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

27 Жовтня, 2021 р., 16:18
Булінг. Ми все частіше чуємо цей термін з екранів телевізорів, в кожному закладі освіти проводяться виховні годити та тематичні уроки на тему «Булінг», проте для багатьох цей термін досі залишається незрозумілим. Спробуємо розібратись, що ж він означає. У будь-якому колективі, у тому числі і дитячому виникають конфлікти. За допомогою таких ситуацій діти та підлітки вчаться відстоювати свою думку, йти на компроміс, взаємодіяти в соціумі. Однак, якщо цькування носять систематичний характер, а агресія спрямовується на конкретну дитину, тут вже мова йде про булінг. Розповідає юрист Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анна Капітан.
27 Жовтня, 2021 р., 16:16
Чи можу я продати свою землю, якщо вона знаходиться в оренді? Як достроково розірвати договір оренди? Як передати землю у спадщину? Що робити, якщо сусід самовільно захопив мою ділянку? Протягом січня – вересня цього року до системи безоплатної правової допомоги (БПД) надійшло понад 41,4 тис. звернень із земельних питань.
27 Жовтня, 2021 р., 16:14
Який досвід напрацьований у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів, як побудована співпраця з представниками територіальних громад, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни до центрів безоплатної вторинної правової допомоги та реальні життєві історії захисту клієнтів дізнались учасники престуру, який відбувся 11-12 жовтня на Кіровоградщині.
30 Вересня, 2021 р., 10:10
Вирішили межовий земельний спір...
30 Вересня, 2021 р., 10:09
Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.
30 Вересня, 2021 р., 10:08
До Конотопського місцевого центру з надання БВПД звернулася внутрішньо переміщена особа пані Тетяна. Жінка розповіла працівникам центру, що відносно неї склали адмінпротокол за ст. 204-2 ч.1 КУпАП та стягують 1700 грн. Пані Тетяна була не згодна з даною постановою та мала намір її скасувати, а тому звернулася за рекомендацією знайомої до фахівців центру.
30 Вересня, 2021 р., 10:07
Зовсім скоро дехто вперше переступить поріг навчального закладу, а для когось це буде останній рік студентського періоду життя, який запам’ятається не лише яскравими емоціями, а й великими витратами. Але засмучуватись з цього приводу немає необхідності, адже частину сплачених коштів за навчання можна повернути. Про те, який алгоритм дій необхідно вчинити для повернення частини сплачених коштів за навчання, інформує юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Мироненко.
30 Вересня, 2021 р., 10:06
Півтора року тому перед системою БПД постав виклик: у зв'язку з проголошеними змінами в земельному законодавстві нам потрібно було швидко відповісти на потреби суспільства і налаштуватися на збільшення консультування з земельних питань. Посилена комунікація, правопросвітництво, тренінги для фахівців та адвокатів, що співпрацюють з системою БПД, участь у проєкті «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» дали свої результати.
30 Вересня, 2021 р., 10:05
Власник земельної ділянки вільно обирає, як її використовувати. Але трапляється, що його спосіб використання землі має негативний вплив на сусідні (суміжні) земельні ділянки. Тому у Земельному кодексі України чітко визначено обов’язок дотримання добросусідських відносин. Детальніше розповідає фахівчиня Рокитнівського бюро правової допомоги Сарненський місцевий центр з надання БВПД Руслана Стрілець.
30 Вересня, 2021 р., 10:04
У червні минулого року у західних областях України сильні дощі спричинили повені. У результаті стихійного лиха майну Олега Івановича завдано матеріальної шкоди – пошкоджено житловий будинок, замулено господарські споруди та земельну ділянку. Чоловік звернувся до сільської ради, щоб скласти акт обстеження завданих збитків через повінь. Але його так і не включили у списки осіб, що отримають державну допомогу.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь