Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

17 Січня, 2022 р., 10:52
Понад 60% опитаних українців знають про те, що в Україні діє система безоплатної правової допомоги. Практично кожен четвертий респондент упевнений, що може  захистити свої права як землевласника або землекористувача у разі порушення. Найгірше українці обізнані щодо купівлі-продажу землі, оподаткування при спадкуванні та розірвання-продовження договору оренди.
17 Січня, 2022 р., 10:50
Не втрачає своєї актуальності питання встановлення фактів належності правовстановлюючих документів, яке виникає внаслідок того, що прізвище, ім’я, по батькові, місце чи дата народження особи, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем чи часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або паспорті.
17 Січня, 2022 р., 10:47
Непрацююча особа, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату в зв’язку з відсутністю страхового стажу, може оформити тимчасову державну соціальну  допомогу. Про порядок оформлення вказаної допомоги інформує Діана Мелєзгінова,  юристка Благовіщенського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання БВПД.
17 Січня, 2022 р., 10:45
Передсвяткова метушня охоплює зараз майже кожного. Люди готуються до новорічних свят, чекають подарунків та див. Дехто готується до відпустки, плануючи подорож та пакуючи валізи. Саме так було і з Оленою, яка дочекалась відпустки та збиралась насолодитися величчю зимових Карпат. Не так сталося, як гадалося.
17 Січня, 2022 р., 10:43
Дмитро мріяв про модний одяг. Але у хлопця – учня одного з київських коледжів грошей на обновки не було. Тоді Дмитро вирішив, що зможе оновити свій гардероб, поцупивши одяг у одному з торговельних центрів столиці.
17 Січня, 2022 р., 10:42
Щоб захистити свої права, часом не обійтися без звернення до суду. Але для багатьох це занадто складна річ, і часто людина не знає, з чого почати, і чи взагалі доцільно це робити.
17 Січня, 2022 р., 10:40
Під час зимових свят ми заклопотані пошуками подарунків своїм родичам та друзям. Добре, коли все необхідне можна знайти в своєму рідному місті та подарувати особисто, але не всі наші близькі живуть поряд з нами. Тому ми їх можемо порадувати подарунком, направивши його поштою.
16 Грудня, 2021 р., 08:38
Цьогоріч до системи безоплатної правової допомоги вже надійшло понад 534,3 тис. звернень. Переважна більшість клієнтів, які зверталися за безоплатною первинною правовою допомогою, – жінки (60,5%). Натомість чоловіки частіше потребували безоплатної вторинної правової допомоги (54%).
16 Грудня, 2021 р., 08:37
З 1 грудня 2021 року, в Україні підвищено прожитковий мінімум. Тепер він для
16 Грудня, 2021 р., 08:36
Домашнє насильство – це злочин. Усе більше українців усвідомлюють, що це не «сімейна справа», що від кривдника треба захищатися. За 10 місяців цього року до системи безоплатної правової допомоги звернулися 1 670 постраждалих від домашнього насильства, яким був потрібен захист або представництво у суді чи допомога у складенні позовних заяв та інших документів. Це майже на третину більше, ніж за весь минулий рік.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь