Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

07 Липня, 2021 р., 17:17
Ситуації, коли з людини вимагають повернути чужі кредити та погрожують відібрати житло, стали доволі частими. Так що ж робити у такому випадку та чи можуть забрати житло за чужі борги – консультує фахівчиня Арцизького місцевого центру з надання БВПД Тетяна Соколова.
07 Липня, 2021 р., 17:17
          Називала збоченцем і переконувала сусідів, що чоловік відсидів у в’язниці за розбещення дітей. Такі чутки розповсюджувала по селу сусідка клієнта Славутського бюро правової допомоги (Шепетівський місцевий центр з надання БВПД ). Захистити честь і гідність чоловіка та стягнути моральне відшкодування з наклепниці допомогла керівниця бюро.
02 Червня, 2021 р., 19:06
Іноді володіння автомобілем, окрім зручностей та комфорту, приносить ще й непередбачувані проблеми. Так сталося із Миколою, який кермував за несприятливих погодних умов і втрапив у ДТП.
02 Червня, 2021 р., 19:05
Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 24.05.2021 № 1687/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 28 травня по 02 серпня 2021 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).
02 Червня, 2021 р., 19:03
Багато користувачів вважають, якщо фотографії викладені в мережу, їх автори надали дозвіл на їх вільне використання. Такі міркування є помилковими та призводять до порушення законодавства України про авторські та суміжні права. Тому важливо знати правила, які охороняють твори та їх авторів від протиправних посягань з боку інших осіб. Про відповідальність за порушення законодавства про авторські права та способи захисту прав інтелектуальної власності розповідає фахівчиня Першого одеського бюро правової допомоги Ірина Кисельова.
02 Червня, 2021 р., 19:01
Як приватизувати земельну ділянку? Які підстави для дострокового розірвання договору оренди? Як оформити спадщину на земельну ділянку? Що робити, якщо порушуються правила добросусідства? Із травня минулого року, коли почав діяти проєкт «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», до системи безоплатної правової допомоги надійшло понад 72 тис. звернень із земельних питань.
02 Червня, 2021 р., 19:00
Розмір аліментів, визначений рішенням суду, не вважається незмінним . Стаття 192 Сімейного кодексу України прямо передбачає можливість зміни розміру аліментів за позовом одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення здоров’я одержувача аліментів та в інших випадках, передбачених Сімейним кодексом України. Як збільшити розмір аліментів на дитину – розповідає фахівчиня Харківський місцевий центр з надання БВПД Анастасія Макеєва.
02 Червня, 2021 р., 18:59
Дитинство і злочинність – ці поняття такі різні і здавалося б, що ні при яких обставинах вони не можуть перетинатися між собою. Але правда життя демонструє зовсім протилежне. Підлітковий вік є одним із найнебезпечніших для формування протиправної поведінки. При цьому дитина зазвичай знає, що здійснює заборонені дії, проте, очевидно, не задумується над цим і не вважає себе винною.
02 Червня, 2021 р., 18:56
Доволі часто, особливо у великих містах можна побачити, а можливо й стати очевидцем дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) за участі різних учасників дорожнього руху. Про те, які права та обов’язки мають винуватці та постраждалі такої події детальніше розповідає фахівець Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Романко.
02 Червня, 2021 р., 18:55
31 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», що набирає чинності 01 липня 2021 року. Норми даного Закону передбачають формування повноцінного ринку землі в Україні. Таким чином, для фізичних осіб з липня 2021 року, а для юридичних – з січня 2024 року, відкривається можливість відчужувати на власний розсуд земельні ділянки, що належать їм на праві приватної власності. Такі перспективи, потенційно відкривають великі можливості для українців у сфері земельних правовідносин. Але для можливості відчужувати земельну ділянку необхідно, щоб така ділянка була належним чином зареєстрована. Одним з істотних елементів державної реєстрації земельної ділянки є присвоєння їй кадастрового номера. Детальніше про це розповідає керівник бюро правової допомоги № 2 Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Рибак.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь