Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Новини

Дата: від до Скинути
02 Листопада, 2022 р., 14:59
Під головуванням селищного голови Миколи Паранчевського відбулася чергова нарада з старостами старостинських округів, працівниками відділу земельних ресурсів Виконавчого комітету селищної ради, Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради, на якій підведено підсумки за період з 18 по 31 жовтня поточного року з декларування доходів громадян отриманих у 2021 році та сплати земельного податку.
31 Жовтня, 2022 р., 15:58
31 жовтня 2022 року під головуванням селищного голови Миколи Паранчевського відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини Вільшанської селищної ради, в якому взяли участь завідувач служби у справах дітей Виконавчого комітету селищної ради Ярута Н.М., завідувач Сектору освіти селищної ради Драндалуш В.В., директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Галунга В.Д., начальник відділу юридичного забезпечення та управління персоналом Виконавчого комітету селищної ради Драганова Н.О., інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області Шевченко В.С., головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» селищної ради Нездвецька С.С. та громадянка П.
31 Жовтня, 2022 р., 14:35
Інсульт — це гострий стан, під час якого вражаються кровоносні судини головного мозку.  Інсульт виникає, коли судина, по якій кров'ю переноситься кисень і поживні речовини, блокується тромбом (“бляшкою”) або розривається. Коли це відбувається, частина мозку не може отримати  з кров’ю постачання  кисню та поживних речовин і  як наслідок починається смерть  його клітин. Інсульт може призвести до інвалідності та у деяких випадках — смерті.
31 Жовтня, 2022 р., 14:33
Міф: При інсульті не можна перевозити хворого з дому до лікарні або з однієї лікарні до іншої Правда: Усі хворі з інсультом якомога швидше мають бути доправлені до лікарні, де можуть отримати необхідну допомогу. Ситуації, коли перевезення в умовах "швидкої" може погіршити стан здоров'я пацієнта, трапляються дуже рідко. Якщо пацієнт знаходиться у погано оснащеній лікарні, слід порівняти ризики транспортування і ризики лікування у лікарні, де немає належних ресурсів (спеціалісти, томограф, лабораторія тощо).
31 Жовтня, 2022 р., 14:30
29 жовтня  світ відзначає Всесвітній день боротьби з інсультом. На жаль, інсульти стали не просто часто зустрічатися у повсякденні, щороку понад 100 тисяч українців, третина з яких – молодше 65 років, стають жертвами інсульту. Важливість боротьби з інсультами набула світового значення, адже є однією з  головних причин смертності у всьому світі. Нагадаю, що інсульт — це гострий стан, під час якого вражаються кровоносні судини головного мозку.  Інсульт виникає, коли судина, по якій кров'ю переноситься кисень і поживні речовини, блокується тромбом(“бляшкою”) або розривається. Коли це відбувається, частина мозку не може отримати постачання  кисню та поживних речовин, як наслідок – починається смерть  його клітин. Наразі в Україні також досить висока смертність та інвалідність після перенесеного інсульту, у порівнянні з країнами Європи. Серед головних причин – пізня діагностика та застарілі маршрути пацієнта. Багато років поспіль існувала практика, коли  «швидка» доставляла хворого на інсульт до найближчої лікарні. Проте далеко не завжди найближча лікарня має необхідні потужності, фахівців та обладнання, для діагностики і лікування таких станів. Через це хворий і лікарі втрачають  дорогоцінний час. Адже інсульт вимагає невідкладного медичного втручання. Людина з ознаками інсульту, яка отримує допомогу лікарів упродовж перших 4,5 годин, має більше шансів повернутися до повноцінного життя та уникнути тяжких й незворотних наслідків. Влітку МОЗ розпочало черговий етап медичної реформи, в рамках якого буде змінено підходи до лікування інсультів. Буде створена спроможна мережа медичних закладів з інсультними центрами та блоками. Саме ці заклади матимуть у своєму складі кардіологічні блоки, які дозволять застосовувати сучасні методи лікування, такі як тромболізис та тромбоекстракція. Також у таких медичних закладах будуть можливості для необхідної реабілітації, яка надасть змогу пацієнтові  повернутися до нормального життя. Програма медичних гарантій, завдяки якій пацієнти можуть отримувати безоплатне лікування, продовжує працювати і під час війни. Пацієнти, як і раніше, можуть отримувати безоплатно медичну допомогу, за яку медичним закладам сплачує держава. Українці, які – через бойові дії – змушені були переїхати в інші регіони країни, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу за місцем фактичного перебування, місце реєстрації не має значення. Серед безоплатних послуг, які гарантовані пацієнту з інсультом чи підозрою на нього: - первинний огляд,
31 Жовтня, 2022 р., 14:26
Своєчасна допомога хворому з інсультом у перші години має принципове значення і значно підвищує шанси на успішне лікування та одужання.Інсульт — це небезпечне порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладного лікування, тому при перших ознаках інсульту необхідно викликати швидку (103) або – за крайньої необхідності – самостійно доставити пацієнта у лікарню. Знання базових правил першої домедичної допомоги теж може відіграти важливу роль у збереженні життя та здоров’я постраждалого.
31 Жовтня, 2022 р., 13:45
Програма медичних гарантій продовжує працювати навіть під час війни. Пацієнти, як і раніше, можуть отримувати пр безоплатно медичну допомогу, за яку сплачує держава.
31 Жовтня, 2022 р., 09:12
Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен суппорт сервісез» та «IREX в Україні» презентує Збірку методичних матеріалів щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та цивільного населення, яке постраждало від військової агресії РФ проти України, що була розроблена командою БО «БФ «ССС» спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у межах реалізації проєкту «Єднання заради дії» за підтримки IREX в Україні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь