Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

15 Червня, 2022 р., 13:29
Під час воєнного стану, рятуючи своє життя, багато українців змушені виїжджати за кордон. Пані Світлана разом з неповнолітньою донькою теж хотіла так зробити. Проте ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду вона обмежена у праві виїзду за межі України до повного погашення боргового зобов’язання.
15 Червня, 2022 р., 13:28
Розпочалася оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Лише за два дні,  30 та 31 травня 2022 року, Державна казначейська служба України перерахувала 48,5 млн грн.
15 Червня, 2022 р., 13:27
Попри війну, що триває вже понад три місяці, система безоплатної правової допомоги працює. Люди продовжують отримувати первинну правову допомогу — правові консультації та роз’яснення. Не припинялося й надання вторинної правової допомоги — юристи та адвокати представляють громадян у суді, захищають їх, допомагають складати позовні заяви та інші документи.
15 Червня, 2022 р., 13:26
Попри запровадження в Україні правового режиму воєнного стану, до юристів системи безоплатної правової допомоги звертаються люди, які хотіли б орендувати або віддати в оренду земельну ділянку. Розповідаємо про особливості реєстрації договору оренди земельної ділянки в сучасних умовах.
15 Червня, 2022 р., 13:25
Починаючи з 24 лютого, дня початку збройної агресії росії проти України, в різних регіонах нашої держави від артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів страждають мирні жителі українських міст і сіл. Багато українців за цей період постраждали й від вибухів мін та гранат. Чи мають право постраждалі від вибухонебезпечних предметів на державну допомогу та соціальні гарантії?
15 Червня, 2022 р., 13:24
З перших днів війни система безоплатної правової допомоги не припиняла і не припиняє свою роботу. Це стосується й ініціатив, які реалізуються на базі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Одна з них — це пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», який реалізується у співпраці з органами прокуратури, посередниками, психологами та суб’єктами, що проводять ресоціалізацію дитини. У цьому матеріалі розповідаємо про можливості для дитини, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, врегулювати конфлікт з потерпілим та дійти з ним згоди щодо усунення завданої шкоди, організацію її ресоціалізації та інші особливості пілотного проєкту в період воєнного стану.
15 Червня, 2022 р., 13:23
Як відбувається реєстрація представництва іноземної неприбуткової організації та оформлення трудових відносин в такій організації в Україні під час воєнного стану. З таким питанням звернулась клієнтка до Добровеличківського бюро правової допомоги Голованівський місцевий центр з надання БВПД. Відповідає юристка бюро Леся Мельниченко.
15 Червня, 2022 р., 13:22
З 24 лютого 2022 року на всій території України введено воєнний стан. Цивільні особи беруть активну участь в боротьбі проти збройної агресії задля збереження територіальної цілісності країни, її незалежності та захисту. Відповідно до Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» цивільних осіб наділили правом використовувати вогнепальну зброю і боєприпаси для надання відсічі та стримування збройної агресії.
15 Червня, 2022 р., 13:21
Система безоплатної правової допомоги — це не просто точки доступу та офіси. Це велика професійна дружня спільнота однодумців, які завжди прийдуть на допомогу. Зараз, коли в Україні триває розв’язана росією жорстока війна, деякі центри та бюро правової допомоги опинилися в епіцентрі бойових дій чи в окупації. Багато працівників системи БПД з цих регіонів були вимушені покинути свої домівки. І колеги з усієї України прийшли їм на допомогу — запропонували не лише дах над головою, а й роботу на новому місці.
15 Червня, 2022 р., 13:19
Вторгнення російських військ на територію нашої країни спричинило появу великої кількості осіб, які були вимушені покинути свої домівки та переміститися до безпечних регіонів. Громадяни України, які виявили бажання надати безоплатно прихисток внутрішньо переміщеним особам (ВПО) можуть отримати від держави компенсацію витрат за тимчасове розміщення таких осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Більш детально про те, хто має право на компенсацію витрат та куди необхідно звертатись, перелік необхідних документів та особливості її надання розповідає юристка Галицького бюро правової допомоги Ольга Гелемей.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь