Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

01 Грудня, 2022 р., 13:35
Для реалізації Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року важливо підвищувати рівень правової обізнаності населення щодо різних форм і проявів дискримінації, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, наявних механізмів захисту від дискримінації та насильства.
01 Грудня, 2022 р., 13:34
Сьогодні увага суспільства прикута допомозі внутрішньо перемішеним особам, учасникам бойових дій та їхнім сім’ям, однак проблема домашнього насильства нікуди не зникла. До нас та наших партнерів продовжують звертатися постраждалі і вони потребують як психологічної, так і юридичної підтримки», - зазначає директорка Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша.
01 Грудня, 2022 р., 13:34
Зазвичай люди, які зазнали домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, насамперед звертаються по допомогу до правоохоронців та спеціалізованих служб. А вже звідти їх перенаправляють до фахівців системи безоплатної правової допомоги.
01 Грудня, 2022 р., 13:32
Сучасне українське кримінальне законодавство добре адаптоване до боротьби зі злочинами, що кояться у війні
01 Грудня, 2022 р., 13:31
У той час, як військові відважно захищають нашу країну, юристи системи безоплатної правової допомоги тримають юридичний фронт та стоять на захисті прав військовослужбовців та членів їхніх сімей. Пропонуємо ознайомитися з деякими успішними кейсами.
01 Грудня, 2022 р., 13:30
Доволі часто люди при оформленні документів (паспорта, трудової книжки, посвідчення), не звертають уваги на правильність написання своїх персональних даних – прізвища, імені, по батькові або дати народження. А деякі, навіть виявивши ці помилки, забирають документ не вказуючи на помилку людині, яка оформляла чи виписувала цей документ, вважаючи що в цьому нічого страшного немає, ну подумаєш, одна літера чи цифра записана помилково. Коли настає час оформлення спадщини, чи оформлення на пенсію - ця неуважність завдає клопоту.
01 Грудня, 2022 р., 13:29
Після початку російського вторгнення через величезний потік внутрішньо переміщених осіб із регіонів, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих територій виникла гостра потреба у правових консультаціях у місцях, куди цілодобово прибували евакуаційні потяги та автобуси.
01 Грудня, 2022 р., 13:28
Що робити, якщо у вас виникли юридичні запитання?
01 Грудня, 2022 р., 13:27
Киянка Наталія раніше працювала у банківській сфері. Жінка розуміла всі зобов’язання, які накладає отримання кредиту та наслідки несвоєчасного його погашення. А відтак – була впевнена, що зможе вчасно повернути банку гроші, які хотіла взяти для придбання квартири.
01 Грудня, 2022 р., 13:25
Спадкування - це перехід прав та обов'язків від фізичної особи, яка померла, до інших осіб. До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті. Право власності на земельну ділянку в порядку спадкування переходить на загальних підставах із збереженням її цільового призначення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь