Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

15 Червня, 2022 р., 13:18
Податкові відносини в умовах воєнного стану – важлива складова економічного фронту. Сплата податків - це наповнення місцевих бюджетів, підтримка ЗСУ і держави в цілому. Водночас через руйнування, що їх принесла війна, погіршення матеріального стану багато хто не може повною мірою нести податковий тягар.
15 Червня, 2022 р., 13:17
Як відбувається отримання повістки про мобілізацію на військову службу на роботі?
15 Червня, 2022 р., 13:16
Пані Галина дозволила своєму сину проживати разом з дружиною у своєму будинку. Через місяць спільного проживання пані Галина вже пошкодувала про своє рішення .
15 Червня, 2022 р., 13:15
Придбання автомобілів у власність, які знаходяться за кордоном є дуже актуальним для українців . А питання їх розмитнення, а саме його вартість, обговорювалося постійно, оскільки розмитнення може коштувати більше ніж саме авто . Під час воєнного стану українців звільнили від сплати податків при ввезені транспортних засобів на митну територію України. Детальніше про це розповідають юристки Кропивницький місцевий центр з надання БВПД Ірина Мисник та Наталія Цуцман.
15 Червня, 2022 р., 13:14
Під час воєнного стану особам, які внаслідок активних бойових дій перемістились до інших регіонів, за їхнім бажанням надається довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи*, а також вносяться їхні дані до Єдиної інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб (ВПО).  Головний юрист Старосамбірського бюро правової допомоги Уляна Виджак пояснює, як отримати таку довідку.
15 Червня, 2022 р., 13:13
Кожного дня військові російської федерації вчиняють воєнні злочини на території України. Аби жодне порушення прав людини не лишилось непокараним, сьогодні проводиться кропітка робота по фіксуванню цих фактів. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України станом на 20 квітня, за даними Офісу Генерального прокурора, зафіксовано понад 7,4 тисяч воєнних злочинів. Юристи системи безоплатної правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють з системою БПД, долучаються до документування воєнних злочинів.
15 Червня, 2022 р., 13:11
Україна потерпає від збройної агресії російської федерації. Ворог захоплює населені пункти разом з інфраструктурою та місцевим населенням. До рук агресора потрапляють як стратегічні об’єкти, безперервна діяльність яких забезпечує життя в Україні, так і різні підприємства, організації та установи, тому числі й державні.
15 Червня, 2022 р., 09:50
Військові неодноразово нагадували та попереджали про небезпеку поширення інформації в соціальних мережах про переміщення військової техніки, оскільки ворог використовує таку інформацію, здобуту із відкритих джерел, на шкоду Україні. Однак дехто і далі ігнорує ці попередження, що вже призвело до тяжких наслідків – пошкодження інфраструктури та загибель людей.
15 Червня, 2022 р., 09:49
Багато українців у зв’язку зі збройною агресією російської федерації були змушені залишити Україну. При цьому за кордоном нашим громадянам доводиться вирішувати чимало юридичних питань, серед яких і реєстрація народження дітей.
15 Червня, 2022 р., 09:48
Із запровадженням воєнного стану в Україні різко збільшилась кількість телефонних звернень на всі «гарячі лінії». Так, з початку війни юристи Єдиного контактного центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 прийняли понад 45 тисяч дзвінків. За даними Урядового контактного центру, понад 59 тисяч звернень з питань гуманітарної допомоги надійшло на урядову «гарячу лінію» 1545 та через інтернет.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь