Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

11 Квітня, 2024 р., 14:22
Перші весняні гриби з'являються  в українських лісах ще в березні місяці, символізуючи пояд з квітами прихід весни та остаточне пробудження природи. З настанням справженього весняного тепла багатьом українцям не терпиться якнайшвиде схопити до рук кошик, гострий ніж і вирушити в ліс на тихе полювання, однак у запалі азарту грибникам у жодному разі не можна втрачати пильність.
03 Квітня, 2024 р., 15:16
        Нітрати (солі азотної кислоти) - найпоширеніші токсичні забруднювачі середовища існування людини. Джерелом такого забруднення є, перш за все, азотні добрива, продукти гниття органічних речовин, комунально-побутові відходи, промисловість тощо.
21 Березня, 2024 р., 14:00
Епідемічна та епізоотична ситуація щодо захворюваності на сказ залишається нестійкою. Багато людей помилково вважають, що сказ просто агресивна поведінка тварин щодо людей та своїх співбратів. Насправді ж це інфекційне, особливо небезпечне гостре захворювання тварин та людей, яке викликається специфічним нейротропним вірусом і характеризується важким ураженням центральної нервової системи, тяжкими клінічними ознаками, таємничістю інкубаційного періоду.
20 Березня, 2024 р., 09:09
       Організація питного режиму в закладах освіти повинна сприяти оптимальному задоволенню потреб у безпечній та якісній воді.
18 Березня, 2024 р., 14:33
Раціональне харчування тих, хто навчається – одна з умов створення здорового середовища у загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти. Тому Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 27.10.2023 № 990-р схвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Стратегія визначає план дій на                              2023-2024 роки, пріоритетні напрямки роботи до 2027 року та операційні завдання.
11 Березня, 2024 р., 10:52
         Щорічно із укусами кліщів до закладів охорони здоров’я звертаються в середньому близько 20 тис людей.
11 Березня, 2024 р., 10:49
Хвороба  ієрсиніоз часто перебігає, «маскуючись» під різні захворювання: гострої респіраторної вірусної інфекції, кишкової інфекції, апендициту, гепатиту, ревматизму.  Ієрсиніоз найбільш небезпечний для дітей. Цю хворобу з групи кишкових інфекцій діагностують лише у третині випадків.
23 Лютого, 2024 р., 08:40
Щороку із приходом весни фермери, які займаються вирощуванням овочів, фруктів, городини, сільськогосподарських культур, вживають усі необхідні заходи, які б допомогли отримати щедрий урожай. Не забувають про ці заходи і власники приватних городів у селах, поблизу міст. Одні з них – це використання пестицидів, токсичних речовин, призначених для боротьби з різного роду шкідниками: бур’янами, комахами, гризунами тощо. Попри так звану користь для врожаю, пестициди несуть значно більший негативний вплив на довкілля та на життя і здоров’я людини. Якщо не дотримуватися заходів безпеки, то залишки отруйних сполук на продукції можуть становити ризик і для здоров’я людини.
16 Лютого, 2024 р., 10:14
З наближенням весни настає гаряча пора для городників. Саме час переглянути свої насіннєві запаси і визначити потребу в придбанні насіння для майбутнього сезону.
29 Січня, 2024 р., 13:26
Різке похолодання, що прийшло раптово, особливо "сприятливе" для застуд та вірусних інфекцій, котрі активно розгулюють в транспорті, на роботі чи в інших людних місцях.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь