Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

08 Вересня, 2023 р., 13:47
Школярі повернулись до шкільного життя, де попри війну триває впровадження реформи шкільного харчування. Це дуже важливі зміни, тож закликаємо батьків звернути увагу на те, чим годують дітей у шкільних їдальнях. У школі наші діти проводять близько восьми годин на день. А учні молодших класів, які ходять на групу подовженого дня, часом і всі десять. Тому дуже важливо, щоб протягом дня дитина добре харчувалась. Усі батьки хочуть, щоб їхня дитина була здорова та гарно вчилася. Шкільний процес забирає у сучасних дітей дуже багато часу та енергії. Забезпечити малечу повноцінною та корисною їжею — одне з головних завдань батьків. Усе, що їстиме дитина, має допомагати їй протягом дня бути активною, уважною та веселою.
17 Серпня, 2023 р., 15:54
Реалізацію реформи шкільного харчування на практичному рівні забезпечують державні органи, обласні адміністрації, громади, керівники органів управління освітою, педагоги та представники громадськості. На позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив дві постанови, які стосуються шкільного харчування. Постанови, зокрема, передбачають відшкодування коштів  витрачених на організацію гарячого харчування учнів 1-4 класів та удосконалення організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, у яких організація гарячого харчування є неможливою, або економічно не доцільною.
12 Серпня, 2023 р., 09:00
Незабаром для аграріїв Кіровоградщини настануть оптимальні строки посіву озимого ріпаку. Тому на часі питання вибору насіння. І тут постає питання що обрати: традиційні сорти, які занесені до Державного Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, чи ГМО сорти? Тим більш наразі на ринку багато пропозицій насіння ГМО сортів, в тому числі і озимого ріпаку.
04 Серпня, 2023 р., 09:34
        На сьогодні, у зв’язку із надзвичайною ситуацією, яка склалася через руйнування Каховської ГЕС, підтопленням значних територій, міграцією населення існує загроза виникнення інфекційних захворювань, спільних для людей і тварин. Одним із таких захворювань є лептоспіроз.
19 Липня, 2023 р., 15:23
Вода – це джерело життя, і від якості цього джерела залежить наше здоров’я. Чиста, збагачена природними елементами вода дає людині наснагу, тонізує, живить людський організм. І навпаки — брудна, перенасичена шкідливими речовинами вода, може стати причиною інфекційних захворювань (холери, черевного тифу, сальмонельозу, бруцельозу, лептоспірозу, гепатиту А) або отруєнь. Тому, питання якості «живильної вологи», яку ми вживаємо, набуває актуальності з кожним роком.         Якість питної води погіршується в усьому світі. Причинами цього є збільшення водоспоживання, людська діяльність, погіршення екологічної системи. Результат життєдіяльності людства, в першу чергу, позначився на якості доступних запасів прісної питної води. Недосконалість систем централізованого очищення води і критичний знос водопровідних мереж посилюють ці проблеми.
18 Липня, 2023 р., 09:01
Мало хто не знайомий з амброзією полинолистою. На жаль, в Україні її можна зустріти скрізь: на полях, на узбіччях доріг та залізниць, по берегах річок та ставків, на пустирях, вулицях, присадибних ділянках населених пунктів.
13 Липня, 2023 р., 14:38
З приходом літа майже в кожному приміщенні починає працювати кондиціонер.  Його вважають  порятунком від спеки і задухи, це і комфорт, і зручність, і життєва необхідність.
10 Липня, 2023 р., 14:52
Ми знаємо, що росіяни можуть у будь-який момент завдати теракту по Запорізькій АЕС. Тож необхідно бути готовим на випадок надзвичайної ситуації, а саме: поширення радіації.
04 Липня, 2023 р., 15:39
Теплий період року - найбільш сприятлива пора для виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій.
28 Червня, 2023 р., 09:36
Не так багато часу залишилось до жнив. Отже актуальним стає питання зберігання збіжжя, адже посіяти, доглянути і зібрати урожай - це тільки половина справи. При неправильному зберіганні врожаю втрати якості зерна можуть сягати 100% і зерно може стати взагалі не придатним для переробки.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь