Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

29 Березня, 2023 р., 14:56
На полицях магазинів та на ринках з’являється все більше апетитних ранніх овочів.  Ми вже скучили за цими свіжими продуктами, плюс вітаміни, яких дуже бракує нашому організму. І все було б добре, якби не одне але – нітрати, які є майже у всіх овочах. До того ж, ранні овочі, особливо тепличні, містять набагато більше цих речовин, ніж пізні. Тому потрібно бути обережними, щоб не перестаратися з дозою.
16 Березня, 2023 р., 17:03
Після тривалої перерви в Україні зареєстровано 2 нові випадки кору. Обидві дитини з однієї родини, одна з них раніше отримала першу дозу щеплення проти кору, друга була невакцинована. За даними МОЗ України протягом 2022 року було зареєстровано 11 випадків кору. Тож питання готовності та реагування на спалах кору в разі його виникнення було розглянуто під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
15 Березня, 2023 р., 09:57
В Україні сьогодні гостро стоїть проблема безконтрольного застосування пестицидів та агрохімікатів, що призводить до пагубних наслідків для навколишнього середовища та завдає непоправної шкоди здоров’ю людей. Застосування пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів є невід’ємною складовою сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Водночас пестициди негативно впливають на довкілля, призводячи до скорочення біорізноманіття. Крім того, пестициди справляють негативний вплив на здоров’я людини, як у результаті прямої дії, так і опосередковано – внаслідок накопичення залишкових кількостей у сільськогосподарських продуктах і питній воді. Забезпечити правильність використання пестицидів – справа не тільки важлива, а й украй складна, адже асортимент препаратів надзвичайно великий і характеризується значним різноманіттям властивостей, призначень, особливостей дії, впливу на людину, теплокровних тварин і корисні організми.
03 Березня, 2023 р., 15:27
   Українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула  на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.
27 Лютого, 2023 р., 09:23
Впродовж останніх років зростає нітратне забруднення ґрунтових вод, які широко використовуються у сільській місцевості для децентралізованого водопостачання, внаслідок ненормованого використання в колективних господарствах та у приватному секторі мінеральних і особливо органічних добрив. Вода, забруднена нітратами, надзвичайно небезпечна для людського організму, а особливо для дітей у перші місяці життя. Самі нітрати малотоксичні, але в організмі під впливом кишкової мікрофлори вони відновлюються у нітрити, які є більш токсичними. Одним з основних механізмів їхньої токсичної дії є перетворення гемоглобіну в метгемоглобін.
07 Лютого, 2023 р., 12:21
Голованівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу жителів  Вільшанської селищної ради на інфекційне захворювання - сказ,  та акцентує  увагу  на   те, що на даний час по області є  випадки  захворювання на сказ серед домашніх тварин, які підтверджено лабораторно. 
27 Січня, 2023 р., 13:30
Коронавірусна хвороба повертається. Новий штам коронавірусу під назвою "Кракен" (XBB.1.5) стрімко поширюється світом. Найменування міфічного чудовиська мутація отримала невипадково. Вірус уже виявили у 38 країнах світу, а хвороба переноситься значно гірше. За даними Міністерства охорони здоровʼя, наразі в Україні циркулюють вісім різновидів штаму коронавірусу «Омікрон».
15 Грудня, 2022 р., 13:29
Вільшанський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області  нагадує, що  цієї зими особливо актуальними є питання про те, як розпізнати та як запобігти обмороженню.
12 Грудня, 2022 р., 14:07
З метою прогнозу розвитку шкідників в наступному році у період з 12 вересня по 13 жовтня 2022 року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели осінні обстеження, зокрема ґрунтові розкопки, полів, садів, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь на виявлення їх зараження шкідливими організмами у господарствах області усіх форм власності. За результатами виявлено достатній зимуючий запас, різноманітний видовий склад та добрий фізіологічний стан шкідників.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь