Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

09 Червня, 2023 р., 09:37
У період збору нектару й пилку бджоли стають уразливою мішенню для пестицидів - хімічних засобів захисту рослин від шкідників, бур’янів, гризунів. Істотно впливають на бджіл інсектициди (хімічні засоби безпосередньої боротьби зі шкідливими комахами), які є причиною близько 95% випадків хімічного токсикозу бджіл. У випадку загибелі бджіл від пестицидів розмір нанесених збитків встановлюється комісією, що створюється місцевими органами виконавчої влади. Комісія, до складу якої обов’язково включається ветеринарний лікар, розслідує обставини на місці, складає акт із зазначенням винних осіб, організовує відправку проб загиблих бджіл на експертизу до спеціалізованої лабораторії. Термін доставки проб не повинен перевищувати 1-2 доби від часу відбору. При цьому в супровідному документі потрібно вказати на який отрутохімікат слід провести дослідження. За результатами експертизи акт комісії надається потерпілій стороні та суб’єкту, який заподіяв шкоду.
29 Травня, 2023 р., 08:32
Більшість мешканців нашої громади В літній період цього року залишаються вдома, не від'їжджаючи на відпочинок в інші регіони країни. Це пов’язано з військовим станом, уведеним 24 лютого 2022 року на території України. Тож громадяни намагатимуться провести свій відпочинок поблизу води на річках, ставках та інших водоймах.
12 Травня, 2023 р., 13:42
Сказ - важке   невиліковне  захворювання, яке   неминуче  закінчується смертю. Ця стаття має на меті попередити про небезпеку контакту з тваринами невакцинованими  своєчасно  проти сказу,особливо безпритульними і дикими тваринами, які часто є носіями страшної інфекції. Хворіють на сказ люди і всі теплокровні тварини, як свійські так і дикі. Зараження сказом відбувається від хворих тварин, які виділяють вірус зі слиною. Збудник сказу є в слині, мозку хворої тварини або клінічно здорової вже за 10 днів до появи ознак хвороби, тобто на перший погляд цілком здорової тварини.
12 Травня, 2023 р., 13:40
Кабінет Міністрів через COVID-19 продовжив режим надзвичайної ситуації єдиній державній системі цивільного захисту, а також карантин на всій території України до 30 червня                           2023 року.
26 Квітня, 2023 р., 08:47
Останні декілька років вейпи та електронні сигарети стають все більш популярними серед підлітків. Багато людей вважають, що вони є безпечнішою альтернативою звичайним цигаркам.
20 Квітня, 2023 р., 13:39
Період вегетації грибів ще не розпочався, та різноманітні грибні страви (мариновані, засолені, сушені) популярні серед громадян круглий рік. Однак необхідно враховувати той факт, що жоден з методів обробки грибів, в тому числі й теплова кулінарна обробка, не руйнують їхніх отрут. Тому питання профілактики грибних отруєнь залишається актуальним постійно.
05 Квітня, 2023 р., 14:16
Як відбувається напад кліща? Кліщі присмоктуються до людей не лише під час перебування на природі, але й через деякий час після відвідування зеленої зони, залишаючись на одязі, речах. Крім того, кліща можна занести до помешкання з букетами квітів, собаками, іншими тваринами. Живляться кліщі кров’ю людей та тварин, занурившись хоботком глибоко в шкіру. Кровосмоктання кліща може тривати до 12 діб. Напившись крові людини або тварини, кліщ відпадає для відкладання яєць в грунт.   Куди найчастіше присмоктується кліщ? Причепившись до одягу людини, кліщі переповзають на тіло і присмоктуються до місць з найбільш тонкою шкірою: за вухами, на шиї, під пахвами, в паховій області. Тому, повернувшись додому, обов’язково огляньте себе на наявність кліщів.
29 Березня, 2023 р., 14:56
На полицях магазинів та на ринках з’являється все більше апетитних ранніх овочів.  Ми вже скучили за цими свіжими продуктами, плюс вітаміни, яких дуже бракує нашому організму. І все було б добре, якби не одне але – нітрати, які є майже у всіх овочах. До того ж, ранні овочі, особливо тепличні, містять набагато більше цих речовин, ніж пізні. Тому потрібно бути обережними, щоб не перестаратися з дозою.
16 Березня, 2023 р., 17:03
Після тривалої перерви в Україні зареєстровано 2 нові випадки кору. Обидві дитини з однієї родини, одна з них раніше отримала першу дозу щеплення проти кору, друга була невакцинована. За даними МОЗ України протягом 2022 року було зареєстровано 11 випадків кору. Тож питання готовності та реагування на спалах кору в разі його виникнення було розглянуто під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
15 Березня, 2023 р., 09:57
В Україні сьогодні гостро стоїть проблема безконтрольного застосування пестицидів та агрохімікатів, що призводить до пагубних наслідків для навколишнього середовища та завдає непоправної шкоди здоров’ю людей. Застосування пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів є невід’ємною складовою сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Водночас пестициди негативно впливають на довкілля, призводячи до скорочення біорізноманіття. Крім того, пестициди справляють негативний вплив на здоров’я людини, як у результаті прямої дії, так і опосередковано – внаслідок накопичення залишкових кількостей у сільськогосподарських продуктах і питній воді. Забезпечити правильність використання пестицидів – справа не тільки важлива, а й украй складна, адже асортимент препаратів надзвичайно великий і характеризується значним різноманіттям властивостей, призначень, особливостей дії, впливу на людину, теплокровних тварин і корисні організми.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь