Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

16 Листопада, 2022 р., 11:58
Вільшанський відділ Головного управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає, що через часті обстріли енергетичної та критичної  інфраструктури нашої країни зі сторони російської федерації почастішали перебої  в електро та водопостачанні. Тож  варто заздалегідь підготуватись до таких екстрених умов та вжити деяких заходів.  У випадках виникнення глобальних і тривалих проблем  із водопостачанням в населеному пункті органи місцевої влади намагатимуться забезпечити населення питною водою. Однак враховуючи те, що перебої  із водопостачанням  внаслідок пошкодження обˈєктів енергетичної та критичної інфраструктури можливі у будь який момент, громадянам варто завчасно:
08 Листопада, 2022 р., 14:46
Вільшанський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає  всіх жителів, які проживають на території Вільшанської селищної ради  про те, що через часті обстріли російськими окупантами обˈєктів енергетичної інфраструктури, перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів в холодильнику. Тому важливо розуміти, що робити з продуктами з холодильника, якщо раптово зникне світло.
16 Вересня, 2022 р., 11:06
Вільшанський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає, що в Україні фіксується підйом захворюваності на коронавірус. Ще наприкінці липня в Україні офіційно підтвердили, що до нас нарешті дійшов  новий різновид штаму омікрон. Спочатку, в країні, яка чинить героїчний спротив оскаженілому агресору, цифри наступної хвилі пандемії не вражали масовістю. Втім, на початку осені-2022 вони почали зростати. Не скажеш, що коронавірус так вже відволік українців від війни, але ми люди цивілізовані і зовсім не звертати увагу на хворобу нам не  можна.
09 Вересня, 2022 р., 14:10
      Вільшанський відділ Головного управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області   нагадує,  що  грибні сезони щороку приносять у своїх кошиках не лише щедрі дарунки лісу, а й дедалі більшу тривогу, біль і біду. Гриби, зібрані в природних умовах – небезпечний продукт харчування, який може викликати отруєння, а іноді смерть. Отруєння викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.
08 Вересня, 2022 р., 11:59
     У разі офіційного оголошення про аварію на АЕС та радіаційну небезпеку для населення, слід подбати не лише про місце перебування на час осідання радіоактивного пилу, а й про  організацію харчування  та питного режиму на цей період.
06 Вересня, 2022 р., 09:29
       У Польщі офіційно  в червні місяці 2022 року підтвердили перший випадок інфікування людини мавпячою віспою. В серпні місяці 2022року зафіксовано перший випадок  захворювання в Молдавії. Раніше ВООЗ повідомила про непов’язані між собою спалахи мавпячої віспи у 12 країнах,  які  знаходяться  поза  межами  Африканського континенту —  природного місця поширення хвороби. Інфіковані не подорожували до країн Африки і не мали контакту з новоприбулими, а втім, заразилися вірусом. Поки тривають епідеміологічні дослідження причин появи хвороби у нетипових місцях.
25 Серпня, 2022 р., 09:57
Незабаром розпочнеться посівна кампанія озимих культур 2022. А отже, саме час поспілкуватись про посівні якості насіннєвого матеріалу, від яких на 50-60% залежить майбутній урожай.
21 Липня, 2022 р., 09:10
Щороку в Україні і в нашій області реєструються випадки захворювання на лептоспіроз серед людей. Частіше хворіють чоловіки - любителі порибалити. Пік захворюваності припадає на липень-вересень, що зумовлено активним відпочинком населення на природі, купальним сезоном, риболовлею, а також зростанням у цей період чисельності мишовидних гризунів.
15 Червня, 2022 р., 15:11
З настанням літнього сезону можна розширити раціон вживання різноманітних фруктів та овочів, наситити організм вітамінами. Але саме в теплий період року зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб. За даними  Держпродспоживслужби України за п’ять місяців поточного року  по  Україні зареєстровано 28 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 230 осіб, з них 130 дітей (56,5 %). За аналогічний період 2021 року зареєстровано 26 спалахів внаслідок яких постраждало 244 особи, з них 230 дітей (94,3%). Після введення воєнного стану зареєстровано 21 спалах, внаслідок яких постраждало 177 осіб, з них 95 дітей (53,7%).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь