Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

26 Березня, 2021 р., 13:41
Часто трапляється так, що суперечки між батьками призводять до ситуації, коли один із них відмовляється видавати іншому дозвіл на вивезення дитини за кордон. А згідно із законодавством України, дітей до 16 років можна вивозити за межі держави лише, якщо обидва з батьків згодні на це. При цьому від мети поїздки вимога закону ніяк не залежить: не має значення, везете ви своє чадо на відпочинок або поправити його здоров'я. Тож, вам необхідно, щоб другий з батьків підтвердив, що він не проти подорожі.
26 Березня, 2021 р., 13:40
У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у багатьох областях України введено локдаун. Чимало організацій працюють дистанційно, в тому числі і фахівці багатьох наших місцевих центрів і бюро, які готові вам надати правову консультацію на відстані через онлайн-ресурси системи БПД.
26 Березня, 2021 р., 13:39
Військові дії у Криму та на Сході нашої держави стали нездоланним випробуванням для багатьох українських родин. То, що ж робити, якщо з чоловіком або жінкою зник зв'язок, ви давно не знаєте, де він (або вона) живе насправді або не хочете підтримувати з ним стосунки, і нарешті вирішили, що більше не хочете вважатися формально сім'єю перед державою?
26 Березня, 2021 р., 13:38
Переважна більшість українців користується не індивідуальним, а громадським транспортом. І тут потрібно усвідомлювати, що громадський транспорт – це не для когось, а для всіх нас. На те він і громадський. Щодня користуючись тим чи іншим видом громадського транспорту, мало хто з нас замислюється над тим, що можна робити під час поїздки, а що категорично заборонено, на що ми як пасажири маємо право, а що зобов’язані робити, щоб поїздка була безпечною і для нас, і для інших пасажирів. Про це розповідає фахівчиня Чернігівський місцевий центр з надання БВПД Юлія Бойко.
26 Березня, 2021 р., 13:37
Від самого початку карантинних обмежень в Україні система безоплатної правової допомоги зосередила увагу на дистанційному наданні правових консультацій. Різко збільшилася потреба в юридичній допомозі, тож наші фахівці почали консультували в месенджері, телеграм-чаті, вайбер-чаті, відповідали на запитання, надіслані через сайт та застосунок БПД.
26 Березня, 2021 р., 13:36
Після 22:00 сусіди співають, кричать, стукають важкими предметами... Знайома ситуація? То як же можна вплинути на таких шумних сусідів
26 Березня, 2021 р., 13:35
Система безоплатної правової допомоги постійно зазнає інформаційних атак. Як правило, розповсюджується завідомо неправдива інформація, факти подаються у викривленому вигляді.
26 Березня, 2021 р., 13:34
Вчора було ще 632, сьогодні вже 672... Кількість заявок від людей, що виявили бажання стати волонтером БПД, невпинно зростає.
26 Лютого, 2021 р., 13:44
Система надання безоплатної правової допомоги (БПД) запускає проєкт «Волонтер БПД» та запрошує до співпраці активістів, що бажають розвиватися та допомагати жителям свого регіону дізнаватися більше про їхні права.
23 Лютого, 2021 р., 14:24
Крадіжки вчиняють не лише діти з незаможних родин, а й ті, кому батьки ні в чому не відмовляють. Про те, що крадіжка – це злочин, за який можуть покарати, підлітки усвідомлюють лише тоді, коли їх затримують поліцейські.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь