Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Безоплатна правова допомога

23 Лютого, 2021 р., 14:23
Маєте нагальну потребу у придбанні певного товару чи оплатити послугу, проте бракує коштів? Споживчі кредити сьогодні набули популярності серед українців, адже дають можливість придбати товар чи послугу відразу, а розрахуватись – згодом. Проте, слід пам’ятати, що жодна банківська установа – не є благодійною організацією і потрібно буде повертати вчасно та у повному обсязі не лише тіло кредиту, але й відсотки. Якщо ж у Вас сталися непередбачувані обставини і гасити борг стало проблематично – це може спричинити серйозні проблеми з кредитором. Саме про це наша наступна історія.
23 Лютого, 2021 р., 14:22
Іпотека – це кредит на купівлю житла. Він надається банком під відсоток, а гарантією повернення є застава вашої нерухомості: квартири чи будинку. Зазвичай іпотечний кредит передбачає надання великої суми грошей на довгий термін. Перед тим, як оформити іпотеку, ви повинні усвідомити всі ризики, а також спрогнозувати свої витрати та доходи упродовж усього терміну кредиту.
23 Лютого, 2021 р., 14:21
Право громадян на безоплатну правову допомогу передбачено Конституцією України. Для його забезпечення з 2013 року в державі функціонує система надання безоплатної правової допомоги (БПД). Разом із тим, під час реалізації нормативно-правових актів у цій сфері виникають питання, які потребують врегулювання шляхом внесення змін до Закону «Про безоплатну правову допомогу» та розроблення нового законодавства.
23 Лютого, 2021 р., 14:20
Нерідко трапляються випадки, коли спадкоємці, окрім майна померлого, отримують і його боргові зобов’язання. Керуючись ст. 1281 Цивільного кодексу України, кредитор має право протягом шести місяців з того моменту, коли йому стало відомо про відкриття спадщини, пред’явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину. Проте чи повинні родичі погашати борги померлого, якщо той не лишив їм спадку? Про це наша історія.
18 Лютого, 2021 р., 10:54
Право на вільне висловлювання гарантовано статтею 34 Конституції України, якою встановлено, що кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або у інший спосіб – на свій вибір. Така інформація повинна поширюватися із дотриманням законодавчих норм про її достовірність та не порушувати права інших осіб. Що таке недостовірна інформація, яка відповідальність за її розповсюдження – розповідає фахівець Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Соляник.
18 Лютого, 2021 р., 10:51
Ситуація: жінка перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з чоловіком не проживає. Подружжя має сина, якому ще не виповнилося двох років. Жінка зайнята доглядом за дитиною і поки не може ходити на роботу, чоловік працює, але грошей їй не дає.
18 Лютого, 2021 р., 10:47
Безоплатна вторинна правова допомога – це захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру. Її надають адвокати та працівники системи БПД, вона безоплатна для клієнтів та оплачується державою.
18 Лютого, 2021 р., 10:41
Жінки по всьому світу стають жертвами зґвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, масштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані. Домашнє насильство – проблема, яку складно досліджувати. Адже фізичне, сексуальне, психологічне, економічне насильство однієї людини над іншою у сімейних відносинах може мати приховані форми. Інколи як агресор, так і потерпілий, вважають свої стосунки «нормальними». Нерідко люди навіть не розуміють, що стикаються саме з домашнім насильством. У суспільстві існує думка, що домашнє насильство – це заподіяння тілесних ушкоджень. Однак насправді воно може бути не лише фізичним чи сексуальним. Це і психологічний тиск – образи, залякування, заборона спілкуватися з рідними, приниження, ігнорування почуттів особи, і економічні утиски — заборона працювати чи навчатися, контроль сімейного бюджету, позбавлення житла, їжі, одягу…
18 Лютого, 2021 р., 10:33
Сімейний кодекс визначає, що місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, судом беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов`язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров`я та інші обставини, що мають істотне значення.
18 Лютого, 2021 р., 10:26
Дитина не відвідувала дитсадок , тому що батьки вирішили поїхати у село провідати бабусю. Але потім вони вимушені звертатись до педіатрів зі здоровою дитиною з проханням видати довідку про те, що малеча не хворіє і їй дозволяється відвідувати дошкільний навчальний заклад." – Знайома ситуація У деяких дитсадках, звісно, такої довідки не вимагають взагалі. Але є й такі, такі, де батьків змушують її надати, якщо дитини не було в садку 5 днів, а в деяких – навіть за 2 дні відсутності. То що ж робити в таких ситуаціях? Відповідає фахівчиня Регіональний центр з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях Крістіна Мачулян.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь