Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба

10 Червня, 2022 р., 10:01
Порядком призабута хвороба, що асоціювалася хіба що з Першою світовою війною, зараз має всі шанси «повернутися» до лінійки найнебезпечніших інфекційних загроз.
23 Травня, 2022 р., 11:22
Щороку з настанням весни настають сприятливі умови для проведення польових робіт. Працівники сільськогосподарських підприємств здійснюють цілий комплекс робіт з вирощування сільськогосподарських культур, застосовуючи мінеральні добрива для підживлення посівів. Пестициди (інсектициди, гербіциди, фунгіциди) використовують залежно від призначення - для знищення шкідливих організмів, зменшення бур’янів, а також для лікування рослин. В умовах широкого застосування хімічних препаратів у сільському і лісовому господарстві все гостріше стає проблема охорони та захисту бджіл від отруєнь. При  недотриманні правил застосування пестицидів  дуже часто виникають масові отруєння бджолиних родин та інших корисних комах.
02 Вересня, 2021 р., 09:25
Незабаром розпочнеться посів озимих сільськогосподарських культур, тож до початку посівної саме час дізнатися, наскільки якісне насіння буде висіяне під урожай наступного року.
24 Травня, 2021 р., 10:28
Звертаємо увагу виробників насіння на необхідність своєчасного проведення попереднього польового оцінювання насінницьких посівів, який є невід’ємним заходом сортового контролю у насінництві.
26 Квітня, 2021 р., 13:48
Весна - це не лише повернення тепла, а й активність кліщів, які можуть переносити інфекційні захворювання.
26 Березня, 2021 р., 11:47
Розпочинається сезон масової реалізації насіння овочевих, баштанних та пряно-ароматичних культур, кормових коренеплодів, а також насіння квітів та лікарських рослин. Однак під час вибору варто розуміти, що гарна картинка на пакетику не гарантує якість його вмісту і в продажу зустрічається чимало неякісного насіння. Придбавши такий посівний матеріал, господарі ризикують не тільки майбутнім урожаєм і красою клумб, а й здоров’ям свого саду та городу. Адже з неякісним насінням у грунт можуть потрапити різні хвороби рослин та бур’яни, позбутися яких буде непросто.
26 Березня, 2021 р., 11:45
Кожен аграрій повинен бути впевненим, що насіння яке він купує, є оригінальним та відповідає стандартам якості, тому при виборі посівного матеріалу варто бути обізнаним.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь